Bra gemenskap på arbetsplatsen

Att ha en bra gemenskap på arbetsplatsen är viktigt. Så klart så behöver man inte vara överens jämt men ett bra klimat underlättar alltid. Om det gnisslar någonstans så se till att lösa detta innan det blir värre. Prata med varandra om saker som man kanske irriterar sig på istället för att gå och muttra för sig själv.

En bra plats att lära känna varandra ännu mer är vid fikabordet. Se till att köpa något gott till nästa fika och låt dessa stunder bli en stund där ni kan umgås och prata om annat än jobb. Se också till att ni har en trevlig plats att fika på. Om ni pratar med företagsledningen så går det säkert att skaffa något som livar upp det kanske annars tråkiga fikarummet. Det behöver inte vara dyra saker som införskaffas utan någon ny duk på bordet och lite blommor i fönstren kan skapa en skön stämning i rummet.

Bestäm en tid då alla kan ha tid att slita sig från sitt arbete. Det vanliga brukar vara en kvart på förmiddagen vid 10 tiden och en kvart på eftermiddagen då man sätter sig och tar en kopp kaffe tillsammans. Se till att så många som möjligt kan komma loss då för dessa kvartar är viktiga under arbetsdagen.