Ditt företag är ett samarbete med andra

sh_business_men_people_108327170

Det är lätt hänt att man föredrar att göra allt in-house, så att säga. Detta ger ju en kontrollen över allt som skapas och levereras till kunder, både produkter och tjänster. Men faktum är att folks företag ofta är beroende av ett helt nätverk av företag och myndigheter.

Ju större företaget växter desto mer sant blir detta. Det är nog till exempel väldigt få företag som sysslar med produktion som utvecklat sin egen programvara för att sköta automatiserade processer och hålla reda på effektiviteten.

Programvara i allmänhet är en väldigt stor anledning till varför företag är beroende av andra företag. Och nu talar vi inte bara om företag som Microsoft och Apple som skapad operativsystemen våra datorer använder. Åtskilliga företag idag skapar specialiserade program för att sköta allt från kunddatabaser till bokföringsprogram som underlättar arbetet för allt från små till stora företag.

Alla som säljer i butik, vare sig det är fysisk eller online, är ju beroende av leverantörer, posten och allehanda budfirmor som ser till att produkterna går att beställa och kan skickas till kunderna.

Går man ännu djupare ned kan man även titta på den infrastrukturen som är uppbyggt i samhället och möjliggör allt detta till att börja med. Inget företag är en ö, vi jobbar tillsammans för att kunna fortsätta på marknaden. Att använda sig av andra företag för att på sitt företag att blomstra är inte på något sätt en svaghet, det är en styrka och det visar att man förstår sig på dagens samhälle.